skip to Main Content

Reisje kerstmarkt december

Zaterdag  15 december 2018 gaan we met een bus richting de kerstmarkt in Duitsland. Deze keer vertrekken we richting Düsseldorf.

We vertrekken om 8.00 uur vanaf de Kiekmure met de bus richting Düsseldorf. We worden hier zo dichtbij mogelijk afgezet bij de kerstmarkt aldaar. Als we daar aankomen wordt er afgesproken wat de tijd is dat een ieder weer terug verwacht wordt bij de bus om ’s avonds weer naar huis terug te gaan.

Kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt Düsseldorf is erg afwisselend.
De zes pleinen die het decor vormen voor de kerstmarkt in Düsseldorf hebben elk een geheel eigen karakter. De sfeer op elk plein is anders. Het ene plein is modern terwijl het andere plein juist heel traditioneel is.

De Traditionele Markt Platz

Op dit zeer bekende plein zijn de kraampjes uit dezelfde stenen opgebouwd als het historische Raadshuis dat zich ook op dit plein bevindt. Op de kerstmarkt op de Markt Platz staat de ambacht centraal. Kunstsmeden, glasblazers en kaarsenmakers tonen trots hun ambachtelijke kunsten en producten. Ook de met de hand gesneden kribbe is een bezoekje waard.

Locatie: Heinrich Heine Platz

Voor het imposante luxueuze warenhuis ‘Carsch Haus’ op de Heinrich Heine Platz vindt jaarlijks de Engeltjesmarkt plaats. De marktkraampjes zijn allen voorzien van een unieke smeedijzeren engeltjes. Maar dat is niet het enige dat dit plein zo bijzonder maakt. De kerstmarkt is rijkelijk versierd met prachtige verlichting. De combinatie van het licht en de engeltjes zorgt voor een hemelse sfeer. De traditionele lekkernijen die op dit plein te verkrijgen zijn, zouden er bijna bij verbleken…

Flinger StraBe

De Kerstmarkt op de Flinger StraBe vormt de verbinding tussen de Markt Platz en de Heinrich Heine Platz. De kraampjes van de kerstmarkt in Düsseldorf maken deze markt zo uniek. Ook op de Flinger StraBe zijn de kraampjes weer een lust voor het oog. Op dit plein zijn de gevels van de traditionele Düsseldorfer huisjes nagebootst. Ook de piramide van glühwein trekt jaarlijks veel bezoekers naar deze ludieke kerstmarkt.

Locatie Stadtbruckchen

De Stadtbruckchen kerstmarkt wordt ook wel de sterretjesmarkt genoemd. Wie hier de Hagenees uit ‘Oh oh Cherso’ tegen hoopt te komen, zal bedrogen uitkomen. De kerstmarkt wordt vooral de sterretjesmarkt genoemd door de schitterende verlichting. Overal zijn kristallen opgehangen die het licht op een prachtige manier breken. Het licht dat zichtbaar is, heeft veel weg van een sterrenhemel.

Locatie Schadowplatz

Op deze kerstmarkt treft u geen kraampjes, maar ware houten huisjes. De huisjes zijn gedekt met dennentakken. De geur van dennenbomen zorgt voor een idyllische kerstsfeer. Deze kerstmarkt staat bekend om haar heerlijke hapjes en drankjes. De oudste poffertjeskraam mag u echt niet overslaan.

Locatie Gustaf Grundgens Platz

Liefhebbers van raclette en schaatsen opgelet. Wat is een kerstmarkt zonder een fatsoenlijke ijsbaan? In Düsseldorf heeft men maar liefst 450m2 ijsbaan gecreëerd! Aan de toeschouwers is gelukkig ook gedacht. U kunt langs de kant terecht voor heerlijke raclette of warme glühwein.

Bent u na het lezen van het bovenstaande enthousiast geworden en wilt u mee dan kan dat.
Kosten om mee te gaan zijn voor leden € 25,00 p.p. en voor niet leden € 30,00 p.p. De kosten zijn alleen voor de busreis.

Wij zorgen ervoor dat je in Düsseldorf wordt afgezet en brengen je ’s avonds ook weer terug naar Harderwijk.

Opgeven om mee te gaan naar de kerstmarkt in Essen kan vanaf maandag 29 oktober 2018.

T. Goosen via 0341-42 58 36 of 06-14 40 37 45.

Hou er rekening mee dat we met een bus gaan van 50 personen en hierbij geld vol is vol.

De betaling dient vooraf te geschieden! Tot zaterdag 15 december!

Back To Top
X