skip to Main Content

Senioren Beweegraad

Bewegen en elkaar ontmoeten. Dat is de opzet van de nieuwe Senioren Beweegraad in Harderwijk die tijdens de Nationale Sportweek in September van start gaat.

Fithockey en wandelvoetbal, dansen, biljarten, koersballen, er zijn al tal van mogelijkheden voor ouderen om te bewegen. Maar er kan meer en bovendien is het niet voor iedereen duidelijk waar ze terecht kunnen.

Sportclubs en maatschappelijke organisaties in Harderwijk hebben de koppen bij elkaar gestoken om daar iets aan te doen. Een van de initiatiefnemers is Gert-Jan Kepper van hockeyvereniging de Mezen. Sinds ze begonnen zijn met fithockey – met grotere sticks en een zachte bal – bleek er veel belangstelling voor te zijn. De deelnemers genieten van het bewegen, terwijl ook het sociale contact voor velen erg prettig is.

Dat zouden we breder moeten trekken, vonden Kepper en hockeycollega Chris Omloo. Inmiddels dijt het initiatief steeds verder uit. De raad bestaat niet alleen uit sportclubs, ook Athlos, de Zonzij, Esthers Dance Creation, wijkvereniging Stadsdennen & Frankrijk, Fysiotherapiepraktijk Sport & Spine en welzijnsorganisatie ZorgDat denken mee. De gemeente Harderwijk biedt waar nodig ondersteuning.

De raad gaat zich inzetten om meer senioren aan het bewegen te krijgen. Enerzijds door het beweegaanbod beter toegankelijk te maken, zodat senioren weten waar ze terecht kunnen. En anderzijds door nieuwe beweegactiviteiten op te zetten en te stimuleren. De al bestaande Beweegwijzer voor senioren wordt op dit moment geactualiseerd.

De Senioren Beweeg Raad houdt in de Nationale Sportweek op zaterdag 15 september een open dag in De Kiekmure waar de aanbieders van sport- en beweegactiviteiten voor ouderen zich presenteren.

Volgende aanbieders zullen er zijn 15 september

Naam Activiteit
1 Wijkvereniging Stadsdennen & Frankrijk Koersbal – Nordic Walking – Sjoelen
2 Wijkvereniging Stadsdennen & Frankrijk Klaverjassen – Jokeren – Darten
3 MHZ De Mezen Fithockey
4 De Zonzij Bewegen in water
5 Esther’s Dance Creation Bodyconditioning
6 Athlos Wandelen – Nordic Walking
7 Sport & Spine Plusfit
8 Tai Chi Tao-Qigong Tai Chi Tao workshop en info
9 Joke Vink dansen Linedansen – Ballroom
10 Sportcentrum Hierden Fitness circuit
11 Duikvereniging Minke Dive Duiken
12 at Robin/ Nakama Gym Circuit – Boksen
13 Janny Bunk Driewielfiets
14 Bridgeclubs en Stichting Bridge spelen Bridge
15 VVOG Voetbal methodiek senioren
16 Woelwaters Trimzwemmen
17 Walk and More Mind-walk
18 Zorgdat Beweegwijzer
19 Drumble dance Drumble dance demo
20 Fysiotherapie Drielanden In Balans (valpreventie)
21 Fred Heuberger Zelfverdediging

Senioren Beweegmarkt

Zaterdag 15 september in de Kiekmure van 10.00 – 15.00 uur.
Bezoekers hebben gratis toegang.

Opening wordt verricht door Wethouder Marcel Companjen. Na de opening kunnen de senioren in de Kiekmure zelf ervaren wat er allemaal in Harderwijk en Hierden wordt aangeboden voor senioren. Naast sport moet u ook denken aan activiteiten waar senioren moeten nadenken zoals: Bridge, klaverjassen, jokeren en nog veel meer!
Het is ook goed voor de sociale contacten van de senioren die vergroot worden. Dit is altijd beter dan in huis blijven zitten.
Kom uit de stoel en neem uw dochter, zoon, kleinkinderen of werkster mee en kom samen kijken. Er zal vast iets voor u bijzitten.

De Senioren Beweegraad stelt zich graag voor met behulp van een aantal portretten. 

De leden van de Senioren Beweegraad stellen zich voor in een filmpje. In het portret wordt stilgestaan bij de leden van de raad, wat zij doen en wat zij betekenen of willen betekenen voor de senioren. Veel kijk plezier!

Back To Top
X