skip to Main Content

Volwassenreisje juni

In 2019 zullen we het reisje doen op zaterdag 29 juni 2019.
Boekje van maart 2019 wordt het reisje bekend gemaakt!

Verslag Volwassenreisje 2018!

Op zaterdag 30 juni was het eindelijk zover. Wekenlang aangesproken worden door medereizigers, die niet meer konden wachten, was voorbij. 10 minuten voor 8:00 uur kwam de bus voorrijden en werden we vriendelijk begroet door “onze” buschauffeur.

Gerard ontving ons hartelijk en we mochten direct instappen.

Net voor 8:00 uur werden de aanwezigen geteld. Is iedereen er? Ja? Dan kunnen we!

Eindelijk onderweg naar de Japanse aaikoeien bij de Lamperse Hei in Wanroij.

“Knuffelkoeien” riep Gerard in de bus, tijdens het welkomstwoord. “Ja, echte aaibare en knuffelbare koeien” vervolgde ik. Na een kort woordje, was het tijd om te genieten van de reis.

De chauffeur had voor ons een route binnendoor uitgestippeld, zodat we direct vanaf het begin in de “genietmodus” konden. Genieten was het. We keken ver over de landschappen die onze regio rijk zijn. Al snel kwam het besef bij de passagiers. Ergens op de weg, moesten we de snelweg op, anders kwamen we nooit aan het “aaien” en “knuffelen” toe.

Na een gedeelte over de snelweg, maakte de directe omgeving van Wanroij het goed met ons. Er was weer voldoende ruimte om te genieten van de omgeving.

Gerard tegen mij: “wat een herrie in die bus, het is net een kippenhok”. “Ach ja, dat heb je als mensen genieten en lekker met elkaar kletsen. Het is in ieder geval een teken dat iedereen er erg veel zin in heeft”, toch Gerard. “Daar heb je gelijk in, Billy”.

Door het geklets in de bus en de gezelligheid ging de reis snel en voorspoedig. De sfeer zat er goed in. Na smalle en nog smallere landweggetjes, kwamen we eindelijk op een wat bredere weg. We waren aangekomen op de weg Lamperen in Wanroij. Eindbestemming voor ons ochtendprogramma.

De bus geparkeerd, al kletsend uitstappen, wel even oppassen bij het oversteken, kwamen we aan bij de enige Hei, die Lamperen bezit.

Door de fam. Van den Broek werden we hartelijk ontvangen en doorverwezen naar een grote stal, die van binnen heel gezellig was aangekleed. Geen vieze geurtjes, een leuk barretje, lekkere stoelen, een beamer, een scherm en een toilet. Aan die laatste hadden heel veel mensen behoefte na zo’n “mooie” en lange rit.

Al snel was duidelijk dat we te maken hadden met gezellige eigenaren van de Lamperse Hei, met oog voor details in de inrichting. Op diverse plaatsen in het gebouw waren bijvoorbeeld leuke spreuken geplaatst.

Tijd voor koffie/thee en een lekkere Brabantsekoek. “Het mag op”, werd al geroepen bij binnenkomst.

Tijdens de twee bakjes koffie/thee werden we meegenomen op reis door de koeiengemeenschap. Al snel kwamen we erachter hoe bijzonder dit dier eigenlijk is.

Wist je bijvoorbeeld dat een koe, eigenlijk helemaal niet slaapt.

Hooguit een kwartier tot halfuur en daarna is het dier weer wakker. Zou dit bijvoorbeeld niet gebeuren, dan hadden we op iedere boerenlandschap een explosie!

In quizvorm werd onze kennis getest. De achterste tafel was wel erg goed, maar ik heb geen verdachte omstandigheden kunnen ontdekken. Voldoende kennis opgebouwd in de jaren, zal ik maar zeggen!

De reis ging verder. Eindelijk werden we meegenomen naar de koeien. Bruine, wat kleinere koeien. Het was tijd om ze te aaien. Heerlijk vonden de dieren het.

Zo werd ons gezegd dat een koe van nature erg plezierig wordt van aaien en kriebelen.

Wel eens gehoord van een koeienborstel?

We kregen nog meer informatie van de familie. Mooi om mee te maken dat er binnen het bedrijf zoveel kennis zit en dat zij dit allemaal met ons wilde delen.

Na een rondleiding over het terrein, brachten we nog even een bezoek aan het winkeltje en was er ruimte om te schommelen. Zie vooral het filmpje op onze facebook-pagina!

Terug bij de bus! De reis ging verder. Nijmegen was de bestemming. Het was tijd om de portemonnee leeg te maken. Gezellige stad, met heel veel winkels en gezellige terrasjes. Een middagje vermaak in Nijmegen was dus geen enkel probleem.

Tijd om gezamenlijk af te sluiten bij De Stern. We werden hartelijk ontvangen door het personeel. De diversiteit aan eten en drinken viel bij iedereen in de smaak.

We lieten de “onbeperkte” maaltijd ons goed smaken.

Rond 21:30 uur in Harderwijk terug. Het was dan nu echt tijd om een einde te maken aan deze reis. De bus stopte voor De Kiekmure, uitstappen en afscheid nemen van elkaar.

Het was een gezellige, informatieve en lekker busreisje.
Het was een mooie dag, misschien iets te warm, maar het was droog. We hebben ons goed vermaakt en hebben heel veel stof gekregen om nog lang over door te praten.

Tot een volgende keer!

Groetjes Billy Goosen

Back To Top
X